Milyen felnőttkori egészségügyi következményei vannak a gyermekkori zaklatásnak?

Milyen felnőttkori egészségügyi következményei vannak a gyermekkori zaklatásnak?

Néhányan továbbra is áthaladási rítusnak tekintik a kutatást most megpróbálják megérteni, hogy a gyermekkori zaklatás áldozatainak miért van veszélye a felnőttkorban a rosszabb eredmények, nemcsak a pszichológiai egészség szempontjából, hanem a fizikai egészség, a kognitív működés és életminőség.

Bár nincs a gyermekkori zaklatás univerzális meghatározása, a kifejezést gyakran használják arra, hogy leírják, amikor egy gyermek többször és szándékosan mondja vagy csinál olyan dolgokat, amelyek szorongást okoznak egy másik gyermeknek, vagy amikor egy gyermek megpróbál egy másik gyermeket kényszeríteni hogy valami akaratuk ellenére tegyen valamit fenyegetések, erőszak vagy megfélemlítés felhasználásával.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma & amp; Humán Szolgáltatások (DHHS) idézet -tanulmányok, amelyek a leggyakoribb zaklatás típusai verbális és társadalmi:

 • névhívás – az esetek 44,2% -a
 • ugratás – 43,3%
 • pletykák vagy hazugságok terjesztése – 36,3%
 • Toló vagy lökés – 32,4%
 • ütés, csapás vagy rúgás – 29,2%
 • Kihagyás – kilépés – 28,5%
 • Fenyegetés – 27,4%
 • A tárgyak lopása – 27,3%
 • Szexuális megjegyzések vagy gesztusok – 23,7%
 • E -mail vagy blogolás – – 9,9%

A zaklatás egészségügyi hatása a gyermekekre összetett. A kutatások azt mutatják, hogy a tartós zaklatás depressziót és szorongást okozhat, és hozzájárulhat az öngyilkossági viselkedés érzéseihez.

A DHHS azonban azt mondja, hogy a médiajelentések gyakran „túl egyszerűsítik” az öngyilkosság és a zaklatás kapcsolatát. A zaklatott fiatalok többsége nem válik öngyilkossággal, állítják, és az öngyilkosság által meghalt fiatalok többségének több kockázati tényezője van, csak a zaklatáson túl.

valamint a zaklatás pszichológiai hatása, azonban a tanulmányok kimutatták, hogy a zaklatott gyermekek is hajlamosak a fizikai betegségre, nemcsak a zaklatás időszakában, hanem a későbbi életben is. –

Például, a közelmúltban a Medical News ma beszámolt egy olyan tanulmányról, amely szerint a 8 és 10 év közötti életkorban zaklatott gyermekeket nagyobb valószínűséggel tapasztalják meg az alvás, az éjszakai rémálok vagy a rémálmok 12 éves korában.

A zaklatás áldozatai „rosszabb egészséggel, alacsonyabb jövedelemmel, alacsonyabb életminőséggel”, mint felnőttek

de más kutatások azt mutatják, hogy a zaklatás hosszú távú egészségügyi hatásai az áldozatra potenciálisan sokkal többek. messzemenő és komoly.

Gyors tények a zaklatásról

 • Az amerikai hallgatók több mint 77% -át verbálisan, mentálisan és fizikailag zaklatják
 • A zaklatás figyelmen kívül hagyása érdekében
 • A DHHS által idézett felmérésekben a fiatalok körülbelül 30% -a ismeri el másokat zaklatva.

Az Egyesült Királyságban a King’s College London kutatóinak 2014. évi tanulmánya megállapította, hogy a gyermekkori zaklatás negatív társadalmi, fizikai és mentális egészségügyi hatásai továbbra is 40 évvel később nyilvánvalóak.

A tanulmány a Brit Nemzeti Gyermekfejlesztési Tanulmány adatait vizsgálta, amely magában foglalja az Angliában, Skóciában és Walesben született összes gyermek információt 1958 -ban. A 7 és 11 éves korukban – az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a modern kamatlábakhoz hasonlóan, a gyermekeik megfélemlítésnek való kitettségéről 7 és 11 éves korukban – mind a 11 éves korukban, a gyermekek 28% -a. Időnként zaklatva, és 15% -át gyakran zaklatják.

A kutatók azt találták, hogy 50 éves korukban azok a résztvevők, akiket gyermekkorukkor zaklattak, nagyobb valószínűséggel szegényebb fizikai és pszichológiai egészségben vannak, és rosszabb kognitív működésük van, mint az emberek, akiket nem zaklattak. A

megfélemlítés áldozatainak is valószínűbb, hogy munkanélküliek, kevesebbet keresnek és alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, mint az emberek, akiket nem zaklattak. Ugyancsak kevésbé voltak kapcsolatban, hogy kapcsolatban álljanak, vagy jó társadalmi támogatással rendelkezzenek.

A zaklatott emberek nagyobb valószínűséggel jelentették az életminőséget és az élettartam elégedettségét, mint a nem zaklatott társaik.

Még akkor is, ha olyan tényezőket, mint a gyermekkori IQ, az érzelmi és viselkedési problémák, a szülők társadalmi -gazdasági státusát és az alacsony szülői bevonást figyelembe vették, az asszociáció továbbra is a zaklatás és a negatív társadalmi, fizikai és mentális egészségügyi eredmények között maradt.

„Tanulmányunk azt mutatja, hogy a zaklatás hatásai továbbra is közel 4 évtizeddel később láthatók” – mondta Dr. Ryu Takizawa vezető szerző, a London King’s College Pszichiátriai Intézetéből. “A zaklatás hatása tartós és átható, az egészség, a társadalmi és gazdasági következményekkel járó egészség, a felnőttkorban is.”

„El kell távolítanunk minden olyan felfogástól, hogy a zaklatás csak a felnövekedés elkerülhetetlen része”-tette hozzá Louise Arsenault professzor társszerzője. Azt mondja, hogy míg a zaklatás megállítására irányuló programok fontosak, a tanároknak, a szülőknek és a politikai döntéshozóknak a korai beavatkozásra kell összpontosítaniuk az erőfeszítéseket a serdülőkorba és a felnőttkorba fennálló zaklatás által okozott problémák megelőzése érdekében.

Hogyan befolyásolja a gyermekkori zaklatás a felnőttkor fizikai egészségét?

Az Arseneault professzor szintén mélyrehatóan írt egy újabb 2014. évi tanulmányról a zaklatás hosszú távú egészségügyi hatásairól, amelyet a Duke University Medical Center egy csapata végez a Durham, NC-ben.

Ez a tanulmány azt a hipotézist vizsgálta, miszerint az áldozattá válás a „mérgező stressz” egyik formája. Ennek az elméletnek a támogatói azt sugallják, hogy ez a mérgező stressz befolyásolja a gyermekek fiziológiai reakcióit, ami megmagyarázhatja, hogy miért sok – egyébként egészséges – a zaklatás áldozatai az egészségügyi problémák kialakulására kerülnek.

Az egyik mechanizmus, amely ezt a pszichológiai és fizikai kapcsolatot vezetheti, a gyulladásos reakció, amely akkor fordul elő, amikor a test fertőzéssel küzd, sérülésre reagál vagy krónikus egészségügyi problémára reagál.

A Duke-csoport a válasz mértékét a zaklatás áldozatainak mértéke értékelte a C-reaktív protein (CRP) nevű fehérje szintjének mérésével. A gyulladásos válasz során magas CRP -szint fordul elő.

Korábban a tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akiket gyermekkorukban felnőtt bántalmazott, a CRP megnövekedett szintje. Arsenault professzor szerint ez azt sugallja, hogy a test ugyanúgy reagál a toxikus stresszre, mint amikor a fertőzés elleni küzdelemben próbálkozik.

A Duke-csoport elemezte a Nagy Smoky-hegység-tanulmány adatait, amelyek a CRP szintet mértek 1 420 9-16 éves gyermeknél, akik zaklatás áldozatai voltak, valamint a zaklatások és a „zaklató áldozatok”-gyermekek, akik vannak A zaklatás áldozatai és akik másokat is zaklatnak.

A kutatók azt találták, hogy azok a gyermekek, akik többször részt vettek a zaklatásban-akár áldozatok, zaklatók vagy zaklató áldozatok-magasabb CRP-szinttel rendelkeztek, mint azok, akik nem voltak kitéve a zaklatásnak.

A csapat ezután megvizsgálta a résztvevők CRP méréseit, amikor felnőttkorba léptek. A megállapítások hasonlóak voltak – az emberek, akiket gyermekkorban többször zaklattak, a CRP legmagasabb szintjét mutatták.

Ugyanakkor egy olyan megállapításban, amely meglepte a kutatókat, a többiek által zaklató résztvevőknek most már a legalacsonyabb a CRP -szintje az összes vizsgált csoportból – ideértve azokat is, akik nem voltak kitéve a zaklatásnak.

Mind a gyermekkori, mind a korai adulti CRP méréseknél a kutatók olyan tényezőket vettek figyelembe, mint például a rossz bánásmód, a családi diszfunkció, a szorongásos rendellenességek, a CRP-vel kapcsolatos korábbi CRP-szintek és a CRP-hez kapcsolódó változók, de az asszociációk megmaradtak.

Prof. Arsenault megjegyzések szerint a korábbi kutatások ezen a vonalon kimutatták, hogy a zaklatás befolyásolhatja a stressz fiziológiai reakcióit, ideértve a kortizol megváltozott szintjét, a testben felszabadult hormont, amikor stressz alatt van. Az egyik olyan tanulmány, amelyben azonos ikrek párosulnak – ahol az egyik ikreket zaklatták, a másik pedig nem – találta, hogy a zaklatott ikrek „tompított” szintet mutatnak a kortizol válaszának.

Orvosi hírek ma beszélt a tanulmány vezető szerzőjével, William E. Copeland, a Duke Fejlesztési Epidemiológiai Központjának asszisztens professzorával, aki megerősítette, hogy a megemelkedett CRP szintek egy mechanizmust javasolnak, amely felelős a cselekmény fordításáért. A potenciálisan hosszú távú fizikai egészségügyi problémákba való zaklatás:

„A zaklatás és a zaklatás folyamatos veszélye fiziológiai következményekkel járhat. Bizonyítékok vannak arra, hogy az idő múlásával ez a tapasztalat elregulálja a biológiai stresszreakció rendszereket. Munkánkban az áldozatok magasabb szintű gyulladásos marker C-reaktív proteinszintet mutatnak egy évtizeddel a zaklatás tapasztalata után. Az idő múlásával ezeknek a fiziológiai változásoknak a kopása korlátozhatja az egyén azon képességét, hogy reagáljon az új kihívásokra, és fokozza a fizikai betegségek kockázatát. ”

áldozatok, zaklatók és zaklató-áldozatok-Hogyan hasonlítják össze eredményeik?

2013-ban Copeland professzor a Great Smoky-hegység tanulmányának adatainak újabb elemzését is készítette, és a zaklatás hosszú távú egészségügyi következményeit vizsgálja, amelyek-amint a King’s College London tanulmány-ezt találták. A zaklatás áldozatainak nagyobb a rossz egészségi állapota, az alacsonyabb társadalmi -gazdasági státusz és a felnőttekként a társadalmi kapcsolatok kialakításának problémái.

Ez a tanulmány az áldozatok, a zaklatások és a zaklató áldozatok csoportjait is vizsgálta. Ebben a tanulmányban azonban a zaklató áldozatoknak találták a legsebezhetőbb csoportot. A csoport alanyai hatszor nagyobb valószínűséggel súlyos betegségben szenvednek, rendszeresen dohányoznak, vagy felnőttkorban pszichiátriai rendellenességet alakítanak ki, mint azok, akik nem vettek részt a zaklatásban.

„Nem minden quick fit rendelés nézd meg az oldalt itt áldozatot hoznak létre egyenlően” – mondja Dr. Copeland a tanulmány megállapításairól. „Az áldozatok, akik megpróbálnak harcolni és megsérülni mások, általában impulzívak, könnyen provokálhatók, alacsony önértékeléssel bírnak, és gyakran népszerűtlenek társaikkal. A zaklató áldozatok nagyobb valószínűséggel diszfunkcionális családokból származnak, és a családtagok rosszul bánnak. ”

„Mint ilyen” – folytatja – „ezek a gyermekek ki vannak téve a magas szintű hátrányoknak, és hiányoznak a készségek, a temperamentum és a társadalmi támogatás a hatékony megbirkózáshoz. Ez súlyos kockázatot jelent a hosszú távú problémák miatt. ”

Az 1420 résztvevőt 9, 11 vagy 13 éves korban interjút készítették, majd 19, 21 vagy 24-26 éves korban követték. A gyermekek közel egynegyede (23,6%) arról számolt be, hogy zaklatják, 7,9% -uk szerint kiállóak voltak, és 6,1% -uk arról számolt be, hogy zaklató áldozatok voltak.

Míg mind az áldozatok, mind a zaklató áldozatok kimutatták, hogy felnőttekként a rosszabb egészség, a pénzügyek és a társadalmi kapcsolatok veszélye veszélyezteti, azoknak a résztvevőknek, akik bejelentették, hogy bántalmazók, nem volt összefüggés a felnőttkorban a rosszabb eredményekkel.

Ugyanakkor Dr. Copeland azt mondta nekünk, hogy:

„Fontos, hogy itt világossá váljon, hogy a zaklatások nem mennek el a skót mentesről. A tiszta zaklatásoknak rosszabb eredményei vannak a felnőttkorban, de ezek a rossz eredmények általában a már létező viselkedési problémák és a családi hátrányok miatt, nem pedig önmagában zaklatóak. Az áldozatok számára ezzel szemben az áldozatnak való tapasztalat a rosszabb eredményekhez kapcsolódik. ”

Dr. Copeland úgy véli, hogy a leghatékonyabb megelőzési programok szülői találkozókat, határozott fegyelmi módszereket és erős felügyeletet foglalnak magukban.

„Miután a gyermeket zaklatták, kritikus fontosságú, hogy a szülők és a tanárok támogatják és biztosítsák, hogy a zaklatás ne folytasson” – hangsúlyozza. “Túl gyakran a zaklatást nem veszik komolyan, és úgy kezelik, mint egy normál átjárási rítus.”

Bár a bizonyítékok a gyermekkori zaklatáshoz kapcsolódó fizikai egészségügyi problémákra növelik a felnőttkorban, a szakértők szerint a leginkább a pszichológiai következmények továbbra is a legfontosabbak és megelőzhetők. A

megfélemlítés áldozatainak fokozott a szorongásos rendellenességek kockázata-mondja Dr. Copeland, míg a zaklató áldozatoknak a depresszió és az öngyilkosság veszélye van.

„Ez tragikus, mert hatékony, tesztelt kezeléseket végezünk ezeknek a problémáknak az esetében” – mondja. “A probléma az, hogy nagyon kevés ilyen mentálhigiénés problémával küzdő ember kap segítséget.”

 • Mentális egészség
 • szorongás/stressz
 • Gyermekgyógyászat/gyermekek egészsége

Contents