Rekisterin hallinta

Microsoft on julkaissut uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmäversion. Vaikka Microsoft voisi teknisesti pakottaa laitteille Windows 10 21H1 -version, päättyy sen elinkaari jo joulukuussa. Tämän vuoksi koneille asennetaan tuoreempi 21H2-paketti, jonka avulla pärjää ongelmitta kesään 2023 asti. Päivitykset ajoitetaan eri laitteille porrastetusti, jotta uusin versio saadaan jaettua mahdollisimman monelle laitteelle ennen elinkaaren päättymistä. Itselleni tuli pöytäkoneelleni “X64 järjestelmien Windows 10 version 1607 koottu päivitys KB320xxxx”. Tuli ja asentui ongelmitta ja nettiin pääsee kuten ennen. Langaton yhteys toimi kaikissa laitteissa, muttei langallinen (2 pöytäkonetta, toisessa Win 10, toisessa 7).

  • Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.
  • VPN siellä olisi ollut myös tarjolla, mutta siviilikäytössä mielsin sen hintavaksi, oliskos ollut jonkin vajaat 100 $ vuosi.
  • Appi logot on Suomeks mutta avaat niin koukeroita pukkaa.
  • Sukupolven 4-ytiminen Core i U -suoritin, 16 gigatavua LPDDR3-RAM-muistia sekä 512 gigatavua tässä SSD-tallennustilaa.

Asennus tervehtii käyttäjää yhdellä sanalla ”Hi” (varmaan ”Hei” suomenkielisessä versiossa) ja juttelee mukavia sillä aikaa kun asennus valmistellaan taustalla. Ilmoitusten sekä nyt lukitusnäytön vasemmalta puolelta löytyvien pienoissovellusten visuaalinen ilme on uudistunut raikkaammaksi. Edelleen pienoissovellukset löytyvät myös sekä sovellusvalikon että ilmoituskeskuksen vasemmalta puolelta lukituksesta avatussa puhelimessa. Näytä lukitusnäytön taustakuva kirjautumisnäytössä, pitää olla klikattu käytössä.

Microsoft Windows 10 Home

“Lukitusnäyttö” on nyt saatavilla Apple-valikossa. Suomenkielinen ääniopastus löytyy karttoihin tästä uudesta versiosta … Bugeja ainakin äänet navigoinnissa, Cortanan kielipaketit, sovellusten käynnistyminen ja jotain muuta.

Ongelma Päivitys jumiutuu

Paranneltu hakutoiminto on yksi Windows 8.1 -päivityksen merkittävimmistä ominaisuuksista. Hakuun pääsee käsiksi vanhaan tapaan aloittamalla kirjoittamaan sanan alkua aloitusnäytössä tai uudella näppäinyhdistelmällä Win+S mistä tahansa järjestelmässä. Haku-toiminnolla pääsee nyt käsiksi käytännössä kaikkeen koneen sisältöön ja se tarjoaa samassa näkymässä myös tuloksia netistä käyttäen Bingin nettihakua . Synkronointi ja pilvipalvelut ovat muutoinkin yksi merkittävistä painopistealueista. SkyDriven integraatiota koko järjestelmään on syvennetty. Tiedostot voidaan tallentaa suoraan SkyDrivelle, josta ne ovat koko ajan kaikkien laitteiden saatavilla.

Android ja Windows ovat

Ihan hyvin tuo Windows 10 on toiminut noissa koneissa mitä laittanut. Niissä on vain Windows 10 ja sovelluksia lisättynä Window Storesta, ja jos säätöjä tehty niin ne on tehty Asetukset -työkalulla.

Leave a Reply