Öt hobbi, amelyek javíthatják az egészségét

Öt hobbi, amelyek javíthatják az egészségét

A legtöbbünk számára, a hobbijaink a személyes életünk alapvető elemei, de tudtad, hogy ezek a mentális és fizikai egészségünkhöz is jók lehetnek?

A hobbi a szabadidejünk teljesítő, produktív használatát biztosítja, és alapvető identitásunkat gyakran kötődik az érdeklődésünkben, amelyet úgy döntünk, hogy nem dolgozunk, alszunk vagy időt töltünk szeretteivel.

Természetesen a legtöbbünk hobbit vesz fel, mert élvezzük. De amint azt megtudja, lehet, hogy sokkal több lesz az időtöltés, mint a szórakoztató tényező.

Vessen egy pillantást öt hobbira, amelyek egészségügyi lendületet adhatnak 2018 -ra. egészségügyi előnyök, és ez a legtöbb ember számára egyszerű és hozzáférhető módszer a testmozgásra. Gondolj bele: Nem kell sok felszerelés a tánchoz – csak a lábad, néhány dallam és lehetőleg egy vagy két barát.

A tánc szelíd a testén – olyan keményen nyomhatja magát, amennyit csak akar, vagy egy kényelmes horonyba rendezheti magát, amely éppen az Ön számára megfelelő. És bárki tud táncolni!

Még akkor is, ha félénk, hogy lazán vágja a táncparkettet, nagyjából mindenki élvezi a testét a zenéhez, még akkor is, ha csak a saját otthona kényelme alatt áll; Nincs helyes vagy rossz módja a táncnak. Csak csinálj bármit, ami jól érzi magát! A

tánc társadalmi tevékenység, és tudjuk, hogy az aktív társadalmi megőrzése az általános jólét szempontjából a legfontosabb: a tánc szórakoztató. Ez egy fájdalommentes, energizáló edzés. De hogy konkrétan hogyan tartja -e a tánc egészséges?

Először is, a tánc kiváló kardio edzés, és tudjuk, hogy a kardio edzések hozzájárulnak a kardiovaszkuláris egészség javításához, az állóképesség növeléséhez, valamint a csontok és izmok erősítéséhez.

A 2011. évi Cochrane -áttekintés, amely 94 9917 résztvevővel foglalkozó 94 tanulmányt vizsgált, azt is megállapította, hogy a táncolás hetente legalább háromszor javítja az egyensúlyt az időskorban.

Ez azért fontos, mert a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint 2,8 millió idős embert kezelnek sürgősségi osztályokban őszi sérülések miatt.

A felnőttek körében a nem szándékos esési halálok aránya szintén egyre gyakoribb. A CDC szerint 2005 és 2014 között a nem szándékos esési halálozási arány 43 000 -ről 100 000 emberre emelkedett 58 000 emberre.

Tehát, ha egy olyan egyszerű tevékenység, mint a tánc, segíthet elkerülni ezeket a nem szándékos eséseket, akkor miért nem távolítja el?

A tánc az agy egészségére is jó. A New England Journal of Medicine -ben végzett tanulmány összefüggést jelentett a rendszeres táncos kirándulások és a demencia kockázatának 76 % -os csökkentése között.

Kertészet jó az agy számára

A kertészkedés kezdetben nem tűnik testmozgásnak, de a tanulmányok arról számoltak be, hogy rengeteg váratlan egészségügyi előnyt társítanak a kert rendezéséhez.

Először is, a gyomok húzásának, az ültetésnek és az eszközök elérésének egyszerű tevékenységei hozzájárulnak az aerob testmozgás finom formájához, amely tudjuk, hogy segíti az izmokat és növeli az erőt, az állóképességet és a rugalmasságot.

A szabadban való tartózkodás is jó neked. A PLOS One -ban közzétett 2014. évi tanulmány megállapította, hogy a kertészkedés és a rendszeres kerékpározás csökkenti az idős emberek D -vitaminhiányának valószínűségét.

És van összefüggés a csökkent demencia kockázat és a kertészkedés között, és egy tanulmány 36 % -kal alacsonyabb a demencia kockázatát a napi kerti emberek körében.

A kertészkedés és a barkácsolás egyaránt összekapcsolódott a szívroham és a stroke akár 30 % -os csökkentésével egy 2013. évi tanulmányban, amelyet a Karolinska Institutet készített Stockholmban, Svédországban.

Írás: A sebgyógyulás csodája

Bizonyára ül egy íróasztalnál laptop vagy toll és papír, nem lehet jó az egészségére? Készülj fel, hogy megdöbbenjen. A

írás számos mentális és fizikai egészségügyi előnyhöz kapcsolódik, ideértve a memória, a stressz szint és az alvás javítását is.

Például számos tanulmány azt találta, hogy tapasztalataikról való írás segít a rákos betegeknek abban, hogy megbirkózzanak betegségükkel, segítsék a betegeket a stressz elleni küzdelemben, és potenciálisan hozzájáruljanak a javult fizikai eredményekhez.

Egy érdekes tanulmány, amelyet az új -zélandi Aucklandi Egyetem kutatói végeztek, még azt is megvizsgálta, hogy az írás befolyásolhatja -e a sebek gyógyulásának sebességét.

A kutatók a résztvevők egy csoportját kijelölték, hogy napi 20 percig írjanak a traumás élettapasztalatukról, és egy másik csoportot rendeltek, hogy minden nap ugyanazon időtartamra írjanak a következő napi terveikről.

Két héttel az írás első napja után a résztvevőktől kis bőrbiopsziákat vettek. A kutatók ezután 3-5 naponként fényképezték a kapott sebeket, amíg meg nem gyógyultak.

Megállapították, hogy a biopszia után 11 nappal a traumáról írt résztvevők csoportjában lévő sebek 76 % -a meggyógyult, míg a résztvevők csoportjában a napi terveikről csak 42 % -uk volt a sebek 42 % -a. gyógyult.

Összességében az írás nagyszerű eszköz az önkifejezéshez, és míg a traumáról szóló naplózás katarikus lehet, a közönség számára írásban is lehetséges társadalmi előnyök is vannak. Például a blogolás segíthet az embereknek új kapcsolatok kialakításában és a közösségek kiépítésében az érdekeik körül.

A zene az orvostudomány

A zene lejátszása és hallgatása is előnyös lehet mind a mentális, mind a fizikai egészség számára. 2013-ban az Medical News ma beszámolt a zene neurokémiai hatásait tanulmányozó kutatási dokumentumok első nagyszabású áttekintéséről.

A felülvizsgálat azt sugallta, hogy a zene fokozhatja a test immunrendszerét, alacsonyabb stressz- és szorongását, valamint a depressziót.

A műtétet váró betegek körében a zenehallgatást hatékonyabbnak találták a szorongás csökkentésében, mint a vényköteles gyógyszerek, és a zenehallgatást és a zenét játszották a „stresszhormon” kortizol alacsonyabb szintjével.

Annak érdekében, hogy valamilyen képet kapjon arról, hogy mekkora zene izgatja az agyunkat, egy 2011 -es tanulmány összehasonlította az agy reakcióját a zenére, az ételre és a szexre adott reakcióival, mivel a mindháromból származó kellemes érzéseket a felszabadulás vezeti. A neurotranszmitter dopamin.

Háziállatok: Jó a szívhez

Minden típusú háziállatok csodálatos társakat tehetnek, és sok szempontból segíthetnek abban, hogy egészségesebbek legyenek.

A CDC szerint a kedvtelésből tartott állatok birtoklása nemcsak a testmozgás, a szabadtéri tevékenységek és a szocializáció lehetőségeit is elősegítheti, ez is segíthet csökkenteni a következőket:

  • Vérnyomás
  • koleszterinszintek
  • Trigliceridszintek
  • A magány érzései.

Ha kíváncsi, hogy ez hogyan alakul ki szélesebb egészségügyi előnyökkel, érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a tényezők mindegyike segíthet minimalizálni a szívroham kockázatát.

Ugyanakkor egy 2013. évi tanulmány megkérdőjelezte, hogy a PET tulajdonjogának közötti kapcsolat közvetlenül kapcsolódik -e a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai körében a szívbetegség alacsonyabb kockázatához, amelyekről a korábbi tanulmányokban beszámoltak.

„A kedvtelésből tartott állatok tulajdonjogát, különösen a kutya tulajdonjogát valószínűleg csökkenti a szívbetegség kockázatával” – mondta Glenn N. Levine. “Lehet, hogy egyszerűen az, hogy az egészségesebb emberek azok, akiknek háziállata van, nem az, hogy a kedvtelésből tartott állatokkal valójában a szív- és érrendszeri kockázat csökkentése vagy csökkentése.”

Ha van egy rendszeres hobbija, amelyet élvez, akkor miért nem tölt el egy kis időt azon gondolkodva, hogy miként alkalmazhatja a hobbival kapcsolatos tevékenységeit az egészség javítására?

És ha új hobbit gondolsz, akkor reméljük, hogy ez a cikk néhány ötletet adott neked arról, hogyan lehet egészségesebb, miközben szórakozhat!

  • Szívbetegség
  • Közegészségügy
  • Pszichológia/pszichiátria
  • Sportgyógyászat/fitnesz