Πέντε χόμπι που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας

Πέντε χόμπι που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας

Για τους περισσότερους από εμάς, τα χόμπι μας αποτελούν βασικό στοιχείο της προσωπικής μας ζωής, αλλά γνωρίζατε ότι μπορούν να είναι καλοί και για την ψυχική και σωματική μας υγεία;

Τα χόμπι παρέχουν μια εκπληκτική, παραγωγική χρήση του ελεύθερου χρόνου μας και οι βασικές μας ταυτότητες συχνά συνδέονται με τα συμφέροντα που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε όταν δεν εργαζόμαστε, κοιμόμαστε ή ξοδεύουμε χρόνο με τους αγαπημένους.

Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς παίρνουν ένα χόμπι γιατί το απολαμβάνουμε. Αλλά, όπως πρόκειται να μάθετε, μπορεί να υπάρχουν πολλά περισσότερα για το χόμπι σας από τον παράγοντα διασκέδασης.

ρίχνουμε μια ματιά σε πέντε χόμπι που θα μπορούσαν να σας δώσουν μια ώθηση για την υγεία για το 2018. των οφέλη για την υγεία και είναι ένας εύκολος και προσιτός τρόπος άσκησης για τους περισσότερους ανθρώπους. Σκεφτείτε το: Δεν χρειάζεστε πολύ εξοπλισμό για να χορέψετε – μόνο τα πόδια σας, μερικές μελωδίες, και κατά προτίμηση έναν φίλο ή δύο.

Ο χορός είναι ευγενής στο σώμα – μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας τόσο σκληρά όσο θέλετε ή να εγκατασταθείτε σε ένα άνετο αυλάκι που είναι κατάλληλο για εσάς. Και ο καθένας μπορεί να χορέψει!

Ακόμη και αν είστε ντροπαλός να κόβετε χαλαρά στο dancefloor, σχεδόν όλοι απολαμβάνουν να μετακινούν το σώμα τους στη μουσική, ακόμα κι αν είναι μόνο μέσα στην άνεση του σπιτιού τους. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος χορού. Απλά κάντε ό, τι σας φαίνεται καλό!

Ο χορός είναι μια κοινωνική δραστηριότητα και γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της ενεργού κοινωνικά είναι σημαντική για τη γενική ευημερία, το πιο σημαντικό, ο χορός είναι διασκεδαστικός. Πρόκειται για μια προπόνηση χωρίς πόνο. Αλλά πώς, συγκεκριμένα, ο χορός μας κρατά υγιή;

Πρώτον, ο χορός είναι μια εξαιρετική προπόνηση καρδιο και γνωρίζουμε ότι οι προπονήσεις καρδιο βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, στην αύξηση της αντοχής και στην ενίσχυση των οστών και των μυών.

Μια αναθεώρηση Cochrane του 2011 που εξέτασε 94 μελέτες που αφορούσαν 9.917 συμμετέχοντες διαπίστωσαν επίσης ότι ο χορός τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα φάνηκε να βελτιώνει την ισορροπία στους ηλικιωμένους.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι κάθε χρόνο 2,8 εκατομμύρια ηλικιωμένοι αντιμετωπίζονται σε τμήματα έκτακτης ανάγκης για τραυματισμούς πτώσης.

Τα ποσοστά ακούσιων θανάτων πτώσης μεταξύ των ενηλίκων γίνονται επίσης πιο συνηθισμένοι. Το CDC λέει ότι μεταξύ του 2005 και του 2014, τα ακούσια ποσοστά θνησιμότητας πτώσης αυξήθηκαν από 43.000 ανά 100.000 άτομα σε 58.000 ανά 100.000 άτομα.

Έτσι, αν μια δραστηριότητα τόσο απλή όσο ο χορός θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή κάποιων από αυτές τις ακούσιες πτώσεις, τότε γιατί να μην ξεπεράσει;

Ο χορός είναι επίσης καλός για την υγεία του εγκεφάλου. Μια μελέτη στο Journal of Medicine της Νέας Αγγλίας ανέφερε μια συσχέτιση μεταξύ των τακτικών εκδρομών χορού και της μείωσης του κινδύνου άνοιας κατά 76 %.

Κηπουρική καλή για τον εγκέφαλο

Η κηπουρική μπορεί να μην φαίνεται αρχικά σαν άσκηση, αλλά οι μελέτες έχουν αναφέρει ότι ένας πλούτος απροσδόκητων παροχών υγείας συνδέεται με τη διατήρηση του κήπου σας.

Πρώτον, οι απλές ενέργειες του τραβήγματος των ζιζανίων, της φύτευσης και της επίτευξης εργαλείων συμβάλλουν σε μια λεπτή μορφή αερόβιας άσκησης, την οποία γνωρίζουμε ότι βοηθά τους μυς και ενισχύει τη δύναμη, την αντοχή και την ευελιξία.

Επίσης, η ύπαρξη σε εξωτερικούς χώρους είναι απλώς καλό για εσάς. Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο PLOS One διαπίστωσε ότι η κηπουρική και η τακτική ποδηλασία μειώνουν την πιθανότητα ανεπάρκειας βιταμίνης D σε ηλικιωμένους.

Και υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ μειωμένου κινδύνου άνοιας και κηπουρικής, με μία μελέτη να αναφέρει 36 % χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας μεταξύ ανθρώπων που κήρυξαν καθημερινά.

Τόσο η κηπουρική όσο και η DIY συνδέονταν επίσης με τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και κατά 30 % σε μελέτη του 2013, που διεξήχθη από το Karolinska Institutet στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Γράφοντας: Ένα θαύμα για την επούλωση πληγών

Σίγουρα κάθεται σε ένα γραφείο με φορητό υπολογιστή ή στυλό και το χαρτί δεν μπορεί να είναι καλό για την υγεία σας; Προετοιμαστείτε για να σοκάρετε.

Η γραφή έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη ψυχικής και σωματικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων στη μνήμη, των επιπέδων στρες και του ύπνου, μεταξύ άλλων.

Αρκετές μελέτες, για παράδειγμα, έχουν διαπιστώσει ότι η γραφή για τις εμπειρίες τους βοηθά τους ασθενείς με καρκίνο να συμφωνήσουν με τις ασθένειες τους, βοηθώντας τους ασθενείς να αντέξουν το άγχος και ενδεχομένως να συμβάλουν στη βελτίωση των φυσικών αποτελεσμάτων.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία ακόμη και διερεύνησε εάν η γραφή μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα με την οποία θεραπεύονται οι πληγές.

Οι ερευνητές ανέθεσαν μια ομάδα συμμετεχόντων να γράψουν για 20 λεπτά την ημέρα για την πιο τραυματική εμπειρία ζωής τους και αναθέτουν μια άλλη ομάδα ότι η εργασία της γραφής για την ίδια διάρκεια κάθε μέρα για τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα.

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ημέρα της γραφής, ελήφθησαν μικρές βιοψίες του δέρματος από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές φωτογράφησαν τις πληγές που προέκυψαν κάθε 3-5 ημέρες μέχρι να θεραπευθούν.

διαπίστωσαν ότι 11 ημέρες μετά τη βιοψία, το 76 % των πληγών στην ομάδα των συμμετεχόντων που γράφουν για το τραύμα είχε θεραπευτεί, ενώ στην ομάδα των συμμετεχόντων γράφουν για τα καθημερινά τους σχέδια, μόνο το 42 % των πληγών είχε θεραπεύτηκε.

Συνολικά, η γραφή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αυτο-έκφραση και ενώ η δημοσιοποίηση για το τραύμα μπορεί να είναι καθαρτικό, υπάρχουν επίσης πιθανά κοινωνικά οφέλη γραπτώς για ένα δημόσιο κοινό. Το blogging, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν νέες σχέσεις και να οικοδομήσουν κοινότητες γύρω από τα ενδιαφέροντά τους.

Η μουσική είναι ιατρική

Η αναπαραγωγή και η ακρόαση μουσικής μπορεί επίσης να ωφελήσει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία. Το 2013, η Medical News ανέφερε σήμερα την πρώτη ανασκόπηση των ερευνητικών εγγράφων που μελετούν την επιρροή της μουσικής στη νευροχημεία.

Η ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η μουσική μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και το άγχος και να διευκολύνει την κατάθλιψη.

Μεταξύ των ασθενών που περιμένουν χειρουργική επέμβαση, η ακρόαση μουσικής βρέθηκε να είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του άγχους από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και η ακρόαση και η αναπαραγωγή μουσικής συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης “στρες ορμόνης”.

Για να πάρετε κάποια ιδέα για το πόσο μουσική ενθουσιάζει το μυαλό μας, μια μελέτη του 2011 συνέκρινε επίσης την ανταπόκριση του εγκεφάλου στη μουσική με τις αντιδράσεις της σε τρόφιμα και σεξ, καθώς τα ευχάριστα συναισθήματα που προέρχονται και από τα τρία οδηγούνται από την απελευθέρωση του Η ντοπαμίνη νευροδιαβιβαστή.

κατοικίδια ζώα: Καλό για την καρδιά

Τα κατοικίδια ζώα όλων των τύπων μπορούν να κάνουν υπέροχους συντρόφους και μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο υγιείς με πολλούς τρόπους.

Σύμφωνα με το CDC, η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί όχι μόνο να παρέχει ευκαιρίες για άσκηση, υπαίθριες δραστηριότητες και κοινωνικοποίηση, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση:

  • Επίπεδα χοληστερόλης
  • Επίπεδα τριγλυκεριδίων
  • συναισθήματα μοναξιάς.

Εάν αναρωτιέστε πώς αυτό μεταφράζεται σε ευρύτερα οφέλη για την υγεία, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής.

Ωστόσο, μια μελέτη του 2013 αμφισβήτησε εάν η συσχέτιση μεταξύ της ίδιας της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων συνδέεται άμεσα με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μεταξύ των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που είχαν αναφερθεί σε προηγούμενες μελέτες.

“Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, ιδιαίτερα η ιδιοκτησία σκύλων, πιθανότατα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Glenn N. Levine. “Μπορεί να είναι απλά ότι οι πιο υγιείς άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν κατοικίδια ζώα, όχι ότι το να έχει ένα κατοικίδιο ζώο να οδηγεί ή να προκαλεί μειώσεις στον καρδιαγγειακό κίνδυνο”.

Εάν έχετε ένα κανονικό χόμπι που σας αρέσει, γιατί να μην περάσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το χόμπι για τη βελτίωση της υγείας σας;

Και αν σκέφτεστε να αναλάβετε ένα νέο χόμπι, τότε ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε κάποιες ιδέες για το πώς να είστε πιο υγιείς ενώ διασκεδάζετε!

  • Καρδιακή νόσο
  • Δημόσια υγεία
  • Ψυχολογία/Ψυχιατρική
  • Αθλητική Ιατρική/Γυμναστήριο